De antimoontrioxide-producten van Campine zijn uitermate geschikt als grondstoffen voor pigmenten. Ze hebben een onbetwiste zuiverheid, maximale kwaliteitsconsistentie en worden  duurzaam geproduceerd. Omdat we antimoontrioxide in verschillende varianten, volumes en verpakkingen aanbieden, kunnen we ook uw productieprocessen en rentabiliteit aanzienlijk optimaliseren.

Pigmenten
Pigmenten

Veelzijdige grondstoffen

Kleureffecten

Antimoontrioxide kan op verschillende manieren gebruikt worden als pigment:

  • in pure vorm als mineraal wit pigment voor een “witter dan wit” kleureffect
  • ingebakken in de klei om de toplaag van keramiek een witgele crème kleur te geven
  • als grondstof voor anorganische pigmenten om aardse kleurtinten van geel tot donkerrood en bruin te creëren

Kleurvastheid

Zeker bij outdoor applicaties is het gebruik van minerale of inorganische pigmenten een must. Minerale pigmenten bestendigen immers de kleurvastheid bij blootstelling aan extreme temperaturen, UV-straling en infraroodstraling.

Pigmenten
Pigmenten

De juiste antimoontrioxide grade kiezen

Voor pigmenten heeft u extra zuivere antimoontrioxide van consistente kwaliteit nodig. Omdat zowel de korrelgrootte, de korrelverdeling en de  zuiverheid van antimoon een rol spelen in het pigmenteringsproces, produceren we extra zuiver antimoontrioxide-poeder met korrelgrootte van 0,8 μm tot 10,0 μm die in voorgedoseerde en oplosbare pillow bags, stukgoed zakken of bulk geleverd kan worden.

Naast de verschillende standaard pigmentoplossingen bieden we ook maatwerk producties én gespecialiseerd advies aan. We zoeken samen met u naar de optimale samenstelling voor uw toepassing!

Over kostenbesparing en procesoptimalisatie

De juiste grondstoffen voor pigmenten en vlamvertragers gebruiken, beïnvloedt de productkwaliteit, de performantie van het productieproces én het globale kostenplaatje. We denken graag met u mee hoe u met zo weinig mogelijk grondstofvolume het gewenste resultaat kan bereiken met minimaal productverlies en veiligheidsrisico’s.

Contacteer ons

Een duurzame belegging

Campine is een beursgenoteerd bedrijf met toekomstpotentieel.
Uw e-mailadres nalaten volstaat om ons investeerdersnieuws rechtstreeks in uw mailbox te ontvangen..

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Door in te schrijven op deze newsletter verklaart u zich akkoord met onze Algemene voorwaarden en Privacy statement.