Behalve antimoontrioxidepoeder in zakken, bulk, oplosbare pillow bags en bevochtigde antimoon, produceren we ook gebruiksklare vlamvertragende masterbatches. Die ready-to-use oplossingen vereenvoudigen de verwerking van vlamvertragers in uw productieproces aanzienlijk. De vlamvertragende componenten zijn immers reeds in een polymeer matrix of weekmaker gedispergeerd, waardoor u de producten integraal, gecontroleerd, gedoseerd en stofvrij kan toevoegen. Zo bespaart u op reinigingswerk, het risico op productieverliezen en u realiseert tegelijkertijd een betere dispersie en meer veiligheid.

Masterbatches

Aangepaste oplossingen voor elke toepassing

We produceren vlamvertragende masterbatches op basis van verschillende polymeren (bv. PE, EVA, PP, PVC, PBT, PA, SAN, HIPS, …), met verschillende samenstellingen en korrelgroottes en antimoontrioxide dispersies op basis van verschillende weekmakers. Zo creëren we vlamvertragende oplossingen voor uiteenlopende toepassingen.

Ontdek ons aanbod

De korrelgrootte, de korrelverdeling, de concentratie, in welke polymeren we antimoontrioxide dispergeren en het polymeertype zijn allemaal bespreekbaar en aanpasbaar.

  • Monobatches met één actieve FR-component (bv. antimoontrioxide, melamine cyanuraat, zinkboraat, …)
  • Masterbatches met combinaties van verschillende vlamvertragende componenten (gehalogeneerd of halogeenvrij) voor de nodige brandwerendheid in diverse toepassingen.
  • Traditionele vlamvertragende masterbatches bevatten gehalogeneerde vlamvertragers. Die zijn zeer efficiënt in kleine dosissen en prijstechnisch erg interessant. We produceren echter ook low halogen” of volstrekt halogeenvrije masterbatches.

Advies

Bij Campine produceren we al sinds 1924 antimoontrioxide in diverse samenstellingen, verpakkingen en maatwerk formulaties en dat voor uiteenlopende sectoren en toepassingen. Bijgevolg hebben we een bijzondere expertise in vlamvertragende oplossingen vergaard. Die kennis delen we graag met onze klanten. We adviseren hen bij de keuze van de juiste vlamvertragende oplossingen, het correct gebruik ervan en daarbij denken we ook aan veiligheid, gebruiksgemak én kostenbesparing.

Een duurzame belegging

Campine is een beursgenoteerd bedrijf met toekomstpotentieel.
Uw e-mailadres nalaten volstaat om ons investeerdersnieuws rechtstreeks in uw mailbox te ontvangen..

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Door in te schrijven op deze newsletter verklaart u zich akkoord met onze Algemene voorwaarden en Privacy statement.