In juli 2022 heeft Campine recycled Polymers zich aangesloten bij de groep CAMPINE. Campine recycled Polymers werd in 1988 opgericht in Villefranche-sur-Saône en is een expert geworden in hoogwaardige rPP-samenstelling. Gerecycleerd polypropyleen (rPP) samenstellingen worden geproduceerd door het recycleren van post-productie en post-consumer afval. Als pionier sinds 1994 in de introductie van gerecycleerd polypropyleen op de automobielmarkt, zijn sommige van onze samenstellingen goedgekeurd door de belangrijkste autoconstructeurs en hun leveranciers. Onze gerecycleerde polypropyleenproducten worden ook gebruikt in sectoren zoals de bouw en de civiele industrie, de tuinbouw, verpakkingen of industriële apparatuur. Dankzij meer dan 30 jaar ervaring in PP-recycling is Campine recycled Polymers een betrouwbare speler in de circulaire economie gewijd aan de kunststofindustrie.

Glare X Campine Villefranche 2023 318
recycled Polypropylene

Assortiment en maatwerk

Met ons assortiment van meer dan 70 referenties kunnen we aan een groot aantal standaardverzoeken voldoen. Voor toepassingen die meer specifieke eigenschappen vereisen (fysische, chemische of mechanische eigenschappen of speciale kleuren), staan we ter beschikking om de haalbaarheid te bestuderen van een compound dat aan jouw functionele eisen voldoet.

 • MFI’s van 6 tot 30 g/10 min (ISO 1133)
 • 10% tot 40% met talc gevuld
 • notched Izod 7 tot 45 kJ/m² (ISO 180 @ 23°C)
 • stabilisatie tegen UV en warmte
 • vlam vertraagd

Een erkend merk met hoogwaardige kwaliteit

Met klanten in de hele Europese Unie, Zuid-Amerika en rond de Middellandse Zee, biedt Campine recycled Polymers zijn klanten technische expertise met een hoge toegevoegde waarde en een team dat nauw gericht is op de eisen van zijn klanten.

recycled Polypropylene
recycled Polypropylene

De regelmatige analyses van ons laboratorium, het sorteren van de ingrediënten voor de samenstelling, garanderen de validatie van grondstoffen en eindproducten volgens onze kwaliteitseisen en de vastgestelde specificaties. Regelmaat, homogeniteit, voldoen aan jouw hoogste eisen: Campine recycled Polymers produceert het topsegment van de markt.

Efficiënte recyclage oplossingen voor jouw polypropyleenafval

Wij recycleren jouw polypropyleenafval en -schroot om er hoogwaardige rPP-samenstellingen van te maken. Afval na consumptie of postindustrieel afval, productieafval, snippers van batterijhouders, autobumpers, flessendoppen… wij hebben de knowhow om de materialen te vernieuwen. Campine recycled Polymers is de voorkeurspartner voor Polypropyleenrecyclage voor fabrikanten, terugwinningsbedrijven, sorteercentra, shredders, enz.

Een diagnose van jouw kunststofafval- en schrootstromen stelt ons in staat om een globale terugwinningsservice op te zetten die is aangepast aan jouw bedrijf. We beslissen snel of jouw materialen aan onze behoeften voldoen en bepalen samen de beste voorwaarden om aan jouw verwachtingen te voldoen. We kunnen jou opslagcontainers leveren (containers, gaasboxen, FMA) en de logistiek beheren. Onze procedures garanderen volledige traceerbaarheid: Campine recycled Polymers geeft je een certificaat van de effectieve en verantwoorde behandeling van het afval en de afvalstoffen die je aan ons hebt toevertrouwd.

Een overzicht van onze producten

Campine recycled Polymers rPP-samenstellingen

 • standaard kwaliteit
 • slagvast gemodificeerd
 • speciale samenstellingen
 • gekleurde samenstellingen
 • automotive controle gekleurde samenstellingen
 • vlam vertraagd

QHSE-beleid

Campine recycled Polymers biedt betrouwbare oplossingen voor de duurzame recyclage van polypropyleen en draagt bij aan een meer verantwoorde Europese levering van grondstoffen.

Onze fabriek in Villefranche-sur-Saône is geklasseerd voor de bescherming van het milieu en heeft de volgende certificeringen:

 • ISO 9001:2015 voor kwaliteitsbeheersystemen;
 • ISO 14001:2015 voor milieueisen;
 • OSHAS 18001:2007 voor de preventie van gezondheids- en veiligheidsrisico’s.

Campine recycled Polymers, pionier en erkend expert in polypropyleen met hoge toegevoegde waarde

Campine recycled Polymers biedt een wereldwijde service voor de recyclage van polypropyleenafval (stedelijk en industrieel afval zoals voertuigbumpers, niet-conforme producten, productieschroot of purgeerafval van verschillende industrieën, enz.). Ze worden ingezameld bij leveranciers van verschillende grootte, gaande van grote industriële groepen tot kleine afvalinzamelaars. Elke afvalstroom wordt geanalyseerd om de recycleerbaarheid ervan te bevestigen.

In onze fabriek wordt afval voorbereid, gesorteerd en versnipperd om het homogener voor te bereiden voor recyclage. Onze complete installatie stelt ons in staat om afval van alle afmetingen te verwerken en dus maatwerk te leveren. Tijdens de recyclage door extrusie wordt Polypropyleen verhit tot 260°C en gaat het door een schroef en een matrijs om het materiaal weer tot leven te brengen.

De unieke knowhow van onze C2P-dochterondernemingen komt tijdens de extrusiefase, met hun expertise in “samenstellen”, waardoor het mogelijk wordt om producten technische specificaties met een hoge toegevoegde waarde te geven. De technische teams hebben een technologisch aanbod ontwikkeld met een assortiment van meer dan 70 referenties (of “graad”) die zijn ontworpen om aan de specifieke behoeften van elke klant te voldoen.

Waarom de voorkeur geven aan gerecycleerd polypropyleen samenstelling (rPP)?

De eerste fase van ons proces bestaat uit een ontmoeting met onze leveranciers om de beste voorwaarden vast te stellen om aan hun verwachtingen te voldoen, evenals de analyse van het voorgestelde materiaal om een aangepast logistiek beheer voor te stellen en de productiekwaliteit te voorspellen die uit hun materiaal zal voortvloeien.

Consistentie, uniformiteit, voldoen aan de hoogste eisen: onze producten maken het mogelijk om aan een groot aantal bestaande verzoeken te voldoen… en we innoveren voor anderen. Ook in de verkooplogistiek passen we dezelfde strengheid toe als bij onze inkoop. Logistiek wordt te vaak verwaarloosd, maar is een van de sleutels tot onze engagementen.

Polypropyleen, dat wordt gebruikt in een groot aantal alledaagse toepassingen, is een plastic materiaal dat wordt gemaakt van olie. Het is niet biologisch afbreekbaar maar kan op grote schaal worden gerecycleerd. Recyclage beperkt het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en vermindert het fossiele energieverbruik dat nodig is voor de productie ervan.

Campine recycled Polymers is lid van de vereniging van kunststofrecyclagebedrijven op Frans niveau: SRP (syndicat regenerateurs de matières plastiques.  https://www.srprecycle.com/ ) en Europees niveau PRE (plastics recyclers Europe). https://www.plasticsrecyclers.eu/

Een duurzame belegging

We zijn een beursgenoteerd bedrijf met toekomstpotentieel.
Jouw e-mailadres nalaten volstaat om ons investeerdersnieuws rechtstreeks in jouw mailbox te ontvangen..

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Door in te schrijven op onze newsletter verklaar je om akkoord te zijn met onze Algemene voorwaarden en Privacy statement.