Over de jaren heen hebben we een uitzonderlijke expertise in vlamvertragende oplossingen opgebouwd. We leveren vlamvertragende additieven in verschillende varianten en verpakkingen en ook halogeenvrije vlamvertragende masterbatches. We adviseren onze klanten ook over correct, veilig, doeltreffend en kostenefficiënt gebruik van onze producten.

Vlamvertraging
Vlamvertraging

Talloze toepassingen

Onze antimoontrioxide (ATO)-producten zitten in talloze producten verwerkt die we dagelijks gebruiken. Het is namelijk een uitstekende synergist om, in combinatie met gehalogeneerde vlamvertragers, producten vlamvertragend te maken. Antimoontrioxide combineert bovendien performante FR-prestaties met de beste prijskwaliteitverhouding. Door de eigenschappen van de antimoontrioxide gecontroleerd te sturen, kan je bij specifieke toepassingen ook de kleur, de transparantie en de infraroodreflectie van jouw producten beïnvloeden.

Enkele voorbeelden

  • textiel: canvas voor tenten, zonnewering, banners, kunstleder, brandwerende meubelstoffen, …
  • automobiel: auto dashboards, rubberdichtingen, kabels, structurele componenten, …
  • bouw en constructie: isolatiemateriaal, dakbedekking, vloerbedekking, gevelbekleding, …
  • elektriciteit & elektronica: kabels, kunststof behuizingen voor connectors, stopcontacten, flexibele buizen (corrugated tubes), …
  • kunstgras, compounds en talloze andere producten

Innovatieve oplossingen en verpakkingen

We leveren vlamvertragende oplossingen waarbij ook aan veiligheid, consistente productie en kwaliteit, gebruiksgemak en kostenbesparing wordt gedacht. Wij vinden het belangrijk om met onze klanten mee te denken, hoe we hun producten en processen kunnen optimaliseren. Hiervoor ontwerpen we innovatieve verpakkingen en ontwikkelen we unieke producten.

Onze oplossingen

Je kan antimoontrioxide aankopen in poedervorm, antimoontrioxide verwerkt in een plastic pellet of in een gepersonaliseerde vlamvertragende formulatie op maat. In dat geval produceren we een masterbatch volgens jouw instructies of zoeken we samen met jou naar de juiste componenten en verhoudingen.

Milieubewustzijn en duurzaamheid zijn de laatste jaren almaar belangrijker geworden. Onze vlamvertragende oplossingen zijn speciaal ontwikkeld om zowel aan prestatievereisten als aan wettelijke eisen te voldoen in elke sector waar kunststoffen worden gebruikt.

Vlamvertraging
Vlamvertraging

We leveren antimoontrioxidepoeder in zakken of in bulk met aangepaste of stofreducerende containers.

We leveren antimoontrioxidepoeder in wetted versie voor stofvrije toevoeging. Het type weekmakers en concentratie (1-4%) die we voor deze wetted antimoontrioxide gebruiken, stemmen we uiteraard af op jouw specifieke toepassing.

We verpakken antimoontrioxide in op maat doseerbare en smeltbare EVA of LDPE verpakkingen (700 g tot 7 kg). Zo kan je de oplosbare pillow bags integraal en stofvrij aan jouw formulaties toevoegen. De menselijke foutenmarge verkleint, de veiligheid vergroot en je bent zeker van een exacte dosering voor een consistente productiekwaliteit.

Dispersies van 60-75% antimoontrioxide in weekmakers zoals DINP, DIDP, DPHP voor gebruik in PVC plastisols of waterige dispersies voor acrylaat (bv. voor textielcoatings). Ook ftalaat vrije samenstellingen zoals DINCH en DOTP zijn mogelijk.

Niet enkel vlamvertraging

Antimoontrioxide wordt onder meer gebruikt als grondstof voor bepaalde pigmenten.

Daarnaast is antimoontrioxide ook de meest gebruikte katalysator bij de productie van polyester (PET). Bij ons slagen we erin om een extra zuivere antimoontrioxide-grades te produceren, die een stabiele en reproduceerbare katalytische reactie faciliteren.

Vlamvertraging

Een kleine eeuw ervaring en ongeëvenaarde expertise

Al sinds 1924 leveren we stabiele antimoontrioxide in verschillende samenstellingen. Behalve ons aanzienlijk marktaandeel wordt ook onze in-house expertise wereldwijd gerespecteerd. Een antimoontrioxide-samenstelling of een halogeenvrije masterbatch op maat in functie van een specifieke uitdaging? Het kan!

Waarom bij ons antimoontrioxide kopen?

  • ruime kennis over ecologische best practices en wetgeving
  • aandacht voor procesoptimalisatie en cost-of-ownership
  • productie volgens strikte normen of jouw specificaties
  • continue kwaliteitscontrole en productconsistentie
  • duurzame productie volgens circulaire economie

Een duurzame belegging

We zijn een beursgenoteerd bedrijf met toekomstpotentieel.
Jouw e-mailadres nalaten volstaat om ons investeerdersnieuws rechtstreeks in jouw mailbox te ontvangen..

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Door in te schrijven op onze newsletter verklaar je om akkoord te zijn met onze Algemene voorwaarden en Privacy statement.