Over vroeger, nu en de toekomst

Vroeger

In 1899 vestigde “Antwerp Chemical Works” zich in Beerse. In 1912 werd de site de thuisbasis van “Compagnie Métallurgique de la Campine” dat zich specialiseerde in grondstoffen herwinning met focus op koper, brons, zilver, zink, lood en antimoon. Na WOI werd de fabriek op de oostelijke kanaaloever verkocht (het huidige Metallo) om de heropbouw van de westelijke fabriek (het huidige Campine) te financieren. Die nieuwe fabriek groeide vanaf 1924 uit tot een belangrijke verwerker van lood en antimoon metaal.

Over ons
Over ons

In 1936 werd het Campine aandeel geïntroduceerd op de beurs. De “CAMB” beurscode klinkt al bijna een eeuw lang vertrouwd in de oren van investeerders!

In de jaren ’60 heeft Campine de focus verlegd van antimoonoxide voor glasapplicaties naar antimoontrioxides voor vlamvertragende toepassingen. Over de jaren heen werd het productgamma verder ontwikkeld. Vanaf 1987 werden ook kant-en-klare mengsels en polymeergebonden masterbatch oplossingen aan het aanbod toegevoegd. In 1992 werd voor de recyclage van loodafval en loodhoudende autobatterijen een gespecialiseerde afdeling geopend.

Nu

Campine is uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerde partner voor duurzame grondstoffen herwinning en één van de grootste antimoontrioxide producenten ter wereld. Onze specifieke expertise in beide domeinen en de bewuste keuze voor circulaire economie spreken klanten in binnen- en buitenland aan. We exporteren onze producten en kennis al vele decennia over heel de wereld!

We zijn enerzijds een beursgenoteerd bedrijf, maar blijven anderzijds ook een bescheiden Kempische KMO met een vlakke organisatiestructuur. Momenteel kunnen we op de enthousiaste inzet van zo’n 200 werknemers rekenen. Door de groeiende interesse in duurzame grondstoffen herwinning en de toenemende vraag naar onze producten neemt het aantal vacatures en werknemers gestaag toe. Zo dragen we ook bij tot de economische ontwikkeling van onze regio.

Huidige vacatures

Over ons
Over ons

De toekomst

Duurzame afvalverwerking en circulaire economie worden almaar belangrijker. Bij Campine spelen we nu reeds in op de trends van morgen door voortdurend te investeren in innovatieve en ecologisch verantwoorde herwinningsprocessen. Hierbij zetten we de positieve impact op mens en milieu voorop en bieden we onze klanten steeds meer op maat gemaakte materiaaloplossingen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze inspanningen voor het milieu

Onze kwaliteitsgarantie

Met meer dan een eeuw ervaring in metaalverwerking en chemicaliën hebben we ontzettend veel kennis in huis. Onze expertise wordt wereldwijd ingezet voor remote en on-site advies!

Campines producten staan gekend voor hun consistente productkwaliteit. Ook onze interne werking beantwoordt aan de ISO 9001:2015 normen en het ISO 14001:2015 milieucertificaat. Dit laatste bevestigt Campines engagement om onze industriële impact op mens en milieu dagelijks te verbeteren. In 2021 behaalden we bij Campine eveneens het ISO 45001:2005 certificaat, wat staat voor gezond en veilig werken.

Over ons

Meer weten over Campine?

Transparante communicatie is een evidentie bij Campine. Stel ons gerust al uw vragen!

Stuur ons een bericht