Circulaire economie wint aan belang bij Campine en de Europese politici

Campine, de enige autobatterijenrecycler in de Benelux, mocht op vrijdag 8 februari het bezoek ontvangen van Mevr. Kathleen Van Brempt, Europees parlementslid (lid van de commissie industrie en vice-voorzitter duurzame ontwikkeling van de S&D-fractie in het Europees Parlement) en dhr Jan Cornillie.

Het belang van “meer recycleren” en het uitbouwen van de circulaire economie was het thema tijdens het bezoek. Campine zorgt ervoor dat afgedankte autobatterijen niet op de afvalberg terechtkomen. Het lood uit de batterijen wordt gerecycleerd en terug geleverd aan o.a producenten van nieuwe batterijen.

Dankzij een lopende investering zal Campine tegen 2020 ook de plastic van de batterijenbehuizing volledig herwinnen. Hiermee realiseert Campine een verdere groei van haar bijdrage aan de circulaire economie.

Mevr. Van Brempt had ook veel aandacht voor de energietransitie. Ze mocht vaststellen dat lood hierin een belangrijke rol zal spelen. Elke elektrische auto bevat immers naast de grote tractiebatterij (vervanger van de benzine/diesel) ook nog een klassieke loodzuurbatterij. Deze levert stroom voor de 150 elektronische systemen in de wagen zoals gps, radio, boordcomputer, zetelverwarming, lichten, …

“Boeiend om de circulaire economie in de praktijk te zien” concludeerde Mevr. Van Brempt na een uitgebreid bedrijfsbezoek.

Hiernaast speelt de loodzuurbatterij ook een rol in de groeiende vraag naar energieopslag. Alle groene stroom moet straks meer en meer opgeslagen worden en loodzuurbatterijen zijn hiervoor een zeer veilige en economische oplossing. Hierdoor wordt in de komende decennia dan ook nog een groei voorspeld voor het gebruik van lood in batterijen concludeert Campine’s CEO Wim De Vos.

Lood Recycling

Neem ook gerust even een kijkje bij onze (andere) persberichten.

Persberichten

Circulaire economie wint aan belang bij Campine en de Europese politici