10- 12 verse muntblaadjes, 12cl spuitwater, een lepeltje agavesiroop, rietsuiker…. Denk jij spontaan aan het recept van mojito? Helemaal fout! Dit recept vermeldt geen ‘rum’, dat heb jij er zelf bij verzonnen. Is dat niet genoeg reden om eens een alcoholvrije maand in te lassen? Goed, dan is het nu hét moment om bovenstaande ‘mocktail’ eens uit te proberen.

Februari, toevallig (of niet) de kortste maand van het jaar, staat intussen voor velen bekend als dé maand voor ‘Tournée Minérale’. Een initiatief van de stichting tegen kanker en de druglijn, waarbij de deelnemers een maand lang geen druppel alcohol drinken. Nu denk je misschien: ‘Waarom zou je zoiets doen?!’. Wel, er zijn tal van voordelen verbonden aan het (tijdelijk) schrappen van alcohol uit je ‘voedingspatroon’. Zoals een gezonder gewicht kunnen aanhouden, beter slapen en dus ook meer energie hebben, een mooie huid, geld besparen (ja hoor cocktails kosten een rib- euh lever- uit je lijf) én, niet te vergeten, geen tijd (meer) verspillen aan katers.

Omdat een beetje groepsdruk altijd motiveert, sporen we bij Campine onze medewerkers aan om samen de uitdaging aan te gaan, en dus om alcohol een maand achterwege te laten. Op de officiële website van Tournée Minérale kan je ons ‘Campine-team’ terugvinden, met de deelnemende collega’s.

Bovendien krijgen onze collega’s een sticker van ‘trotse deelnemer’ als ze zich inschrijven, kwestie van de groepsdruk nog wat te verhogen en de uitdaging groter te maken. De mensen op Campine die we nog niet hebben kunnen overtuigen, zetten we nog aan tot nadenken door middel van onderzetters, affiches, stickers en last but nog least, nieuwsberichten op onze Campine-applicatie.

Doe jij mee met Tournée Minérale?

Bruis of plat?

Neem ook gerust even een kijkje bij onze (andere) persberichten.

Persberichten

Bruis of plat?