Op dinsdag 8 oktober vond er bij Campine een grote Seveso-oefening plaats. Een wat?

Campine is een Seveso-bedrijf. Dat is een bedrijf dat gevaarlijke stoffen produceert, gebruikt of in opslag heeft. En dat brengt natuurlijk risico’s met zich mee.

Campine bouwt reeds heel wat beveiligingen in om noodsituaties te voorkomen, maar hoe goed en hoe volledig de veiligheidsmaatregelen ook zijn, incidenten kunnen niet altijd uitgesloten worden. Daarom worden er zowel door Campine als door de hulpdiensten noodplannen opgesteld én getest. Maar wat mag je verstaan onder zulke tests? Wel, af en toe zijn deze héél uitgebreid en levensecht!

Dinsdag 8 oktober bijvoorbeeld, hadden we de gelegenheid om een noodsituatie te simuleren, om samen met alle overheidsdiensten (brandweer, civiele bescherming, politie, medische diensten, de gemeente, de provincie) en zelfs de bedrijven in de buurt te oefenen. Oefening baart kunst, want dat is de perfecte manier om op mekaar ingespeeld te geraken!

Een goede voorbereiding, een kordate aanpak gedurende de oefening en vooral de inzet van alle medewerkers zorgden voor een geslaagde en vooral leerrijke oefening. De Seveso-oefening maakt Campine als bedrijf weer een stuk sterker, zodat noodscenario’s beter te voorkomen of te beheersen zijn. Escalatie van het probleem wordt hierdoor een stuk onwaarschijnlijker. Bedankt aan alle betrokkenen voor de inzet!

Zéker safety first!

Safety first
Safety first
Safety first

Neem ook gerust even een kijkje bij onze (andere) persberichten.

Persberichten

Safety first