Negenenveertig, jawel 49 nieuwe collega’s die op Campine zijn gestart sinds 2020.  

Dat is maar liefst een kwart van ons hele personeelsbestand. Intussen tellen we in Beerse vandaag 220 medewerkers. Uiteraard zijn er verschillende redenen waardoor we zoveel nieuwe medewerkers hebben gerekruteerd.

Mede door de recente acquisities in Frankrijk heeft Campine aan de buitenwereld getoond dat we ook internationaal aan het groeien zijn. De groei binnen Campine Beerse is al enkele jaren geleden  ingezet. Hier werd de laatste 5 jaren wel 35 miljoen € geïnvesteerd. Hierdoor tellen we heel wat extra mankracht, zowel in de divisie Metals Recycling als in de divisie Specialty Chemicals. De divisie Metals Recycling houdt zich voornamelijk bezig met metaalherwinning, evenals de verwerking van tin, goud, zilver en antimoon. De divisie Specialty Chemicals houdt zich bezig met de productie van antimoontrioxide die o.a. verwerkt wordt in allerhande kunststoffen en textiel als vlamvertrager.

Een andere reden dat we nieuwe mensen willen aantrekken is pensionering. Wij zijn trots dat heel wat medewerkers hun loopbaan bij ons uitdoen tot aan hun pensioen. Zo zijn er dit jaar medewerkers op welverdiend pensioen gegaan na wel 30 of meer dan 40 jaar dienst bij Campine!

Om onze corebusiness uit te voeren, hebben wij natuurlijk volk nodig. Veel volk. De zoektocht naar nieuwe medewerkers is echter vandaag de dag een zeer sterke uitdaging voor alle ondernemingen. Toch is Campine erin geslaagd om in het afgelopen jaar maar liefst 29 nieuwe collega’s aan te werven waarbij recent nog alle 15 openstaande vacatures werden ingevuld op een termijn van minder dan 3 maanden.

Gelukkig verloopt de werving vlot en krijgen we veel reacties op onze vacatures. Ere wie ere toekomt: dit kan enkel mogelijk gemaakt worden door onze eigen medewerkers. Als fiere en trouwe ambassadeurs delen zij onze vacatures massaal op sociale media. Verder worden familie en vrienden aangesproken en gemotiveerd om bij ons te solliciteren. We willen klaar zijn voor de toekomst en ook mensen voor knelpuntfuncties blijven binnenhalen. Daarom belonen wij graag af en toe onze medewerkers met een cadeau, een drink, teambuildings,… Want goede werknemers in dienst nemen is één ding, maar ze in dienst houden is vaak nog wat anders.

Welkom on board

Om talent te behouden richten wij ons op het welzijn van onze medewerkers en zetten wij ons elke dag in voor een veilige en gezonde productiewerkomgeving. Het gaat erom met de juiste teamgeest het verschil te kunnen maken. Om in een team elkaar te kunnen vertrouwen en alles op een correcte manier tegen elkaar te kunnen zeggen.

Dit team van 220 medewerkers, daar wil Campine in de toekomst verder op bouwen!

Neem ook gerust even een kijkje bij onze (andere) persberichten.

Persberichten

Welkom on board