De kleine bron van energie dat wij ‘batterij’ noemen, maakt ons leven iedere dag gemakkelijker, doordat ze in ‘bijna alles’ te vinden zijn. Denk maar aan afstandsbedieningen, rookdetectors, gsm’s, laptops, elektrische fietsen en zelfs auto’s.  Batterijen hebben letterlijk onze wereld veranderd, en geven de moderne maatschappij de kans om zo ‘draadloos’ te leven zoals we gewoon zijn. We kunnen in feite niet meer zonder.

Maar aan alle mooie verhalen (of was het liedjes) komt een einde. Ook batterijen geraken na een tijdje versleten of uitgeput, of gaan kapot. Dan is er Campine die het roer overneemt. Bij Campine kopen we oude autobatterijen op, verwerken we en raffineren we in onze loodrecyclageafdeling het lood ervan, en maken we er herbruikbare materialen van. Je ziet, een circulaire economie helpen creëren zit in onze genen.

“Geraken jullie nog aan voldoende autobatterijen om te recycleren door de stijging in elektrische wagens?”, een vraag die we regelmatig horen. We zijn blij te kunnen vertellen dat onze toekomst er rooskleurig uitziet, want ook in elektrische wagens zit een batterij, niet enkel een lithium-ion-batterij, maar ook nog een loodzuurbatterij . Hoe ga je anders je lichten ontsteken of ‘de claxon’ gebruiken? We verwachten dus dat we in de toekomst nog steeds minstens 240 ton autobatterijen per dag zullen kunnen verwerken.

Of jij batterij-dag nu ‘viert’ of niet, het is hét ideale moment om eens stil te staan bij het gemak dat batterijen ons brengt, en vooral bij hoe belangrijk het is om deze op een duurzame manier te hergebruiken en te recycleren.

18 Februari: Battery Day!
18 Februari: Battery Day!

Neem ook gerust even een kijkje bij onze (andere) persberichten.

Persberichten

18 Februari: Battery Day!