Meer dan de helft van de werknemers in België werkt tijdens zijn of haar vrije tijd, en dat kan weleens nefast zijn voor de gezondheid. Met de jaarlijkse vakantie in zicht, wil Campine dan ook het belang van “deconnecteren” toelichten aan haar personeel. Deconnecteren, wat is dat? Het verbreken van de connectie, de verbinding, in dit geval de verbinding met je job.

 

Oké, de grens tussen werk en privé wordt steeds onduidelijker, voornamelijk door de hedendaagse tools om vanop afstand te werken en te communiceren. Toch is het opletten geblazen, want door het constante gevoel van verbonden zijn, stijgt ons stressgevoel. And that’s no good!

Dus, of je nu op reis gaat of je blijft gezellig thuis om vakantie te vieren, het is van belang om eventjes te genieten van offline-tijd.

Bij deze wil Campine dus nog even benadrukken dat ‘deconnecteren’ ervoor zorgt dat je batterijen terug opgeladen worden en dat je veerkracht terug kan herstellen. Geniet van je vakantie, familie, vrienden, uitstapjes of reis… en ga vooral even offline, zodat je na de collectieve sluiting vol nieuwe energie ertegenaan kan!

Tips om te “deconnecteren”:

  • Open je mailbox niet tijdens je vakantie
  • Laat je telefoon een tijdje links liggen
  • Stel een out-of-office in met de vermelding hoe lang je afwezig bent
  • Laat deze out-of-office staan tot na de je eerste werkdag
  • Stel je voicemail in met de vermelding dat je op vakantie bent, en wanneer je terugkomt
  • Plan geen afspraken de eerste dag dat je terugbent, maar gebruik deze dag om bij te werken
Deconnecteren doe je zo

Neem ook gerust even een kijkje bij onze (andere) persberichten.

Persberichten

Deconnecteren doe je zo