(And counting…Het totaal van de ruim 30 deelnemers aan de gezonde maand)

April loopt stilaan op z’n einde en daarmee ook de gezonde maand, die naar goede gewoonte jaarlijks bij Campine georganiseerd wordt.

‘Veiligheid en gezondheid’ is uiteraard het hele jaar door topprioriteit voor iedereen bij Campine, maar in april steken we nog een tandje bij: Zo organiseren we acties rond beweging en voeding, rond een gezond slaapritme (aangezien dat voor het merendeel van onze mensen in een volcontinu systeem een ware uitdaging is) en rond een ergonomische werkhouding.

We sensibiliseren onze collega’s met tal van leuke tips en weetjes en voegen als kers op de taart weer een vleugje competitie toe aan het geheel. Hoewel de mogelijkheden helaas beperkter zijn in een Corona-jaar, halen we toch het onderste uit de kan om wat gezonde competitie te creëren onder collega’s. Zo houden de deelnemers hun dagelijks aantal stappen bij met een stappenteller die eventueel beschikbaar wordt gesteld. Zo moedigen we elkaar aan om toch minstens aan die 10k stappen per dag te komen. Ook de fietsers kunnen hun ‘sportief ei’ kwijt want elk uur fietsen levert punten op in deze competitie. Wie op het einde van de maand de meeste punten heeft gescoord, wint een leuk en vooral gezond cadeau!

De focus op persoonlijke verzorging

Ons extra aandachtspunt in de gezonde maand van dit jaar is ‘gezond werken met gevaarlijke stoffen’. Als Sevesobedrijf zijn we onderworpen aan strenge voorwaarden om op een zo gezond mogelijke manier te werken met stoffen zoals Lood en Antimoon. Uiteraard is het gebruik van PBM’s zoals maskers heel belangrijk, maar ook een goede persoonlijke hygiëne kan het effect van schadelijke stoffen enorm de kop indrukken.

Daarom voorzien wij voor onze medewerkers een pakketje met allerlei essentiële dingen op vlak van verzorging: Een tandenborstel, tandpasta en een bekertje, een nagelborstel, een washandje en tenslotte een folder om het belang van persoonlijke hygiëne toe te lichten. Dit alles zit netjes in een Campine-toilettasje.

Samen voor veiligheid en gezondheid!
Het Campine verzorgingspakket om onze mensen aan te sporen alles op alles te zetten op vlak van persoonlijke verzorging.
Het verzorgingspakketje dat Campine voorziet voor de medewerkers.

Neem ook gerust even een kijkje bij onze (andere) persberichten.

Persberichten

Gezonde maand @Campine