De robot Kuka KR 16 krijgt na heel wat dienstjaren bij Campine, een tweede leven in de school HT2O (High Tech Onderwijs Turnhout). De robot kan vrijwel overal gebruikt worden. Deze robot heeft een draaglast van 6 tot 16 kg en heeft 6 vrij programmeerbare assen. Hij is dankzij zijn ontwerp ideaal voor alle ruimtebesparende, kosteneffectieve systeemconcepten.  Bij Campine deed hij dienst als ‘afkrasrobot’ aan de oude lingoteerlijn. Bij alle pas gegoten loodlingots die langs de robot passeerden werd door de robot de ruwe bovenlaag afgekrast tot mooie egale loodlingots.

Aangezien de techniek niet stilstaat en we bij Campine voortdurend investeren in nieuwe technieken werd de robot aan de kant gezet. De lingoteerlijn was verouderd en deze werd vervangen door een nieuwe lingoteerlijn, inclusief een nieuwe robot. Het zou toch zonde zijn om de oude robot die nog prima zijn werk doet, zomaar af te schrijven?

Afgelopen week schonken we deze robot dan ook aan de school HT2O. Hier kan hij nog vele jaren dienst doen als didactisch materiaal. Bij de studierichtingen aan de HT2O school zoals mechatronica, technologische wetenschappen en elektrotechnieken, kan hij zeker nog goed aan bod komen. Leerlingen kunnen er hier op een veilige manier mee leren werken. HT2O heeft als doel om aan de stijgende vraag naar technologische en wetenschappelijk profielen in de regio te beantwoorden.

En wie weet mogen we binnenkort een leerling van HT2O bij Campine verwelkomen als stagiair of als vaste medewerker… Bij Campine verkiezen we projecten waarin we een verschil kunnen maken!

Neem ook gerust even een kijkje bij onze (andere) persberichten.

Persberichten

Robot krijgt tweede leven